Ne zna se kada će ponovo biti sjednica Skupštine Crne Gore

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje sve zakone koje je Skupština usvojila 29. decembra. Među njima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje sve zakone koje je Skupština usvojila 29. decembra. Među njima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, iz kojeg su izbačeni dijelovi o pitanju crkvene imovine, na čemu je insistirala Srpska pravoslavna crkva. Iz Đukanovićevog kabineta navode kako postoji otvoreno pravno pitanje je li na glasanju bilo kvoruma, nakon što Državna izborna komisija nije potvrdila mandat novoj zastupnici, koja je uprkos tome učestvovala u glasanju. Sporno je i to što je glasala jedna zastupnica iz samoizolacije, a Poslovnik propisuje da se lično treba prijaviti ubacivanjem identifikacijske kartice ili na osnovu evidencije kod generalnog sekretara Skupštine.

Objavom na Twitteru oglasio se večeras i predsjednik Đukanović. Nakon negativnih reakcija, poručio je da neće biti saučesnik u protivpravnom postupanju i podrivanju sistema i državnih institucija. S više informacija iz Podgorice javila se Milica Marinović.

Izvor: Al Jazeera

Povezane

Više iz rubrike reporteri
POPULARNO