Otvaranje regionalnog ureda DFC-a: Poruke iz Beograda

Premijerka Srbije Ana Brnabić i izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boehler potpisali su u utorak zajedničku izjavu kojom je ozvaničeno otvaranje regionalnog ureda DFC-a u Beogradu. Izjava je potpisana u Palati Srbija, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog savjetnika predsjednika SAD-a za dijalog Kosova i Srbije Richarda Grenella, prenosi Tanjug. Brnabić […]

Premijerka Srbije Ana Brnabić i izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boehler potpisali su u utorak zajedničku izjavu kojom je ozvaničeno otvaranje regionalnog ureda DFC-a u Beogradu.

Izjava je potpisana u Palati Srbija, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog savjetnika predsjednika SAD-a za dijalog Kosova i Srbije Richarda Grenella, prenosi Tanjug.

Brnabić i Boehler “otvorili” su ured DFC-a online, tako što su otkrili monitor na kojem je pušten snimak prostorija ureda DFC-a u Beogradu, a kojom je prošetao američki ambasador u Srbiji Anthony Godfrey.

Grenell je poručio da sporazum iz Washingtona i dogovori postignuti u Beogradu nisu samo riječi na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovoj regiji, nova radna mjesta i razvoj privatnog sektora.