Husika: EU zatvarala termoelektrane, BiH povećavala eksploataciju uglja

Završavaju se pripremni radovi za izgradnju novog bloka Termoelektrane u Tuzli na kojem će raditi gotovo hiljadu kineskih radnika.

Povezane

Rekordna martovska proizvodnja, 106 hiljada tona uglja, s tim se ovih dana hvale u Rudniku mrkog uglja Kakanj. Taj proizvodni rezultat stigao je u vrijeme korona virusa. I kada se radi pod dodatnim higijensko-epidemiološkim mjerama, rudari se nadaju da će da budu adekvatno plaćeni. Priču iz Kaknja donosi naš Boris Gagić.

Published On 02 Apr 2020

Srbija i Bosna i Hercegovina su zemlje u našoj regiji sa najvišim zdravstvenim troškovima kao posljedice rada termoelektrana.Ovo, između ostalog, stoji u najnovijem izvještaju belgijskog nevladinog Udruženja za zdravlje i okolinu. 

Published On 15 Mar 2016

Aktivisti Greenpeacea, jutros su u plominskom zaljevu, upozorili na kako tvrde, štetnost projekta izgradnje Termoelektrane Plomin C. Kažu da su opasnosti višestruke – od zagađivanja okoline do neisplativosti projekta. Također tvrde da će se investitorima pogodovati tajnim ugovorima o otkupnoj cijeni struje, te da će izgradnja elektrane stajati puno više od predviđene, a korisnici će […]

Published On 22 Jul 2014
Više iz rubrike gosti
POPULARNO