Latić: Strah vlada među građanima Pljevalja

U Crnoj Gori stranke vlasti i opozicije osudile su najnoviji incident u Pljevljima. Prošle su noći kamenovane prostorije Islamske zajednice, te ispisane uvredljive poruke Bošnjacima i prijetnje novom Srebrenicom. Policija je priopćila da radi na identificiranju počinitelja. Ovo je jedan u nizu incidenata nakon izbora u nedjelju. Tokom slavlja izborne pobjede opozicije, u Pljevljima su […]

U Crnoj Gori stranke vlasti i opozicije osudile su najnoviji incident u Pljevljima. Prošle su noći kamenovane prostorije Islamske zajednice, te ispisane uvredljive poruke Bošnjacima i prijetnje novom Srebrenicom.

Policija je priopćila da radi na identificiranju počinitelja. Ovo je jedan u nizu incidenata nakon izbora u nedjelju. Tokom slavlja izborne pobjede opozicije, u Pljevljima su prije dva dana napadnuta dva pripadnika bošnjačke nacionalnosti, demolirani lokalni uredi Demokratske partije socijalista i socijaldemokrata. Bilo je i nekoliko prijava vrijeđanja po nacionalnoj osnovi za koje tužiteljstvo nije našlo temelja za kazneno djelo.

Naš gost je Ismet Latić iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.