Film ‘Proces Sandžak’: Priča o torturama nad bošnjačkim stanovništvom

Dokumentrani film “Proces Sandžak” priča je o torturama nad bošnjačkim stanovništvom Sandžaka, iz srpskog i crnogorskog dijela, tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Povezane

Treći je dan AJB DOC Film Festivala. Među pet filmova koji će se prikazati online, na službenim stranicama festivala, svjetsku premijeru imat će dokumentarac bosanskohercegovačkog redatelja Dine Mustafića “Transforming Tommorow”. Za naslov je uzet slogan međunarodne korporacije koja je u BiH kupila rudnike i željezaru i u sukobu je s lokalnim stanovništvom.

Published On 13 Sep 2020

Drugi je dan AJB DOC Film Festivala, koji se zbog pandemije korona virusa ove godine održava u online formatu. U takmičarskoj konkurenciji prikazuje se i film “Galeb”. Priča je to o brodu kojim je Josip Broz Tito odlazio na diplomatska putovanja, a važnu historijsku ulogu “Galeb” je odigrao i u stvaranju pokreta Nesvrstanih. 

Published On 12 Sep 2020

Večeras počinje Treći AJB DOC Film Festival. Zbog epidemije projekcije neće biti u kinima, ali će gledatelji putem online platforme u pet festivalskih dana sve filmove moći gledati besplatno.

Published On 11 Sep 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO