Mostar bez stranih turista, Hercegovina traži spas u domaćim gostima

U mostarskom Starom gradu izostale su za ovaj dio godine uobičajene gužve. 

Ublažavanjem restriktivnih mjera oživljava i zračni promet u Bosni i Herecegovini.

Ipak, mostarski je aerodromi dalje prazan.

Najviše je ovisio o turističkim čarterskim letovima te je posebno pogođena zdravstvenom krizom.

Turizam se okreće domaćim gostima, a aerodrom planovima za iduću godinu.

Ove je izvjesna samo jedna linija te će aerodrom preživjeti isključivo zahvaljujući državnim poticajima.
 


Povezane

Posljedice epidemije nanose veliku štetu kulturi u Bosni i Hercegovini. Mostarske pozorišne kuće, osim što su morale zatvoriti vrata, suočene su i s finansijskom krizom. Kulturnjaci u tom gradu nisu u sistemu redovitog finansiranja, već ovise o mjesečnim podrškama. No, vlasti, iz straha od pada budžetskih prihoda, uskraćuju ili smanjuju dosadašnja davanja.

Published On 24 May 2020

U mostarskoj COVID bolnici liječe se još dva pacijenta. Izolacioni dio se smanjuje, a pojačani su radovi na ponovnom uspostavljanju redovnih odjeljenja Infektivne klinike. Osoblje nema vremena za predah, iako posljednja dva mjeseca radi pod velikim pritiskom. Pomagale su im kolege iz drugih sektora, niko se nije zarazio. Ipak, rad sa oboljelima od nove bolesti […]

Published On 16 May 2020

Epidemija korona virusa u BiH ubrzala je realizaciju niza projekata koje su kreirali studenti i naučna zajednica. Univerziteti su izradili vizire, maske, ali i aplikacije koje pomažu u bržoj i boljoj komunikaciji zdravstvenih institucija. Uz to, pokazalo se kako savremene tehnologije mogu znatno brže ući u administraciju, koja im se često opire. Više u priči Ivana Pavkovića. 

Published On 10 May 2020
Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO