Godišnjica ubistva djece i mladih u Tuzli, počinitelj i dalje na slobodi

Četvrt stoljeća nakon zločina na tuzlanskoj Kapiji, u tom bh. gradu otvoren je Memorijalni centar Kapija u znak sjećanja na ubijene.

Povezane

Porodice 71 žrtve masakra na Tuzlanskoj kapiji razočarane su činjenicom da već mjesecima niko ne odgovara za ovaj zločin. Pravosnažno osuđen na 20 godina, Novak Đukić još u februaru je pušten iz zatvora. Detaljnije donosi Stefan Goranović.

Istog dana kada je u posjeti Beogradu boravio glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove, Serge Brammertz, a predsjednik Srbije obećao nastavak jačanja saradnje sa Tužilaštvom u Hagu, Ministarstvo odbrane organizovalo je promociju knjige “Tuzlanska kapija – režirana tragedija”. Nevladine organizacije upozoravaju da iza zvanične retorike poštovanja vladavine prava, državnim vrhom Srbije vladaju mehanizmi iz […]

Na poligonu Vojske Srbije, kod Šapca, napravljena je rekonstrukcija kojim odbrana osuđenog generala Vojske Republike Srpske Novaka Đukića pokušava da pokrene novi sudski postupak i dokaže da on nije kriv za zločin na Tuzlanskoj kapiji. Đukić, koji je u BiH osuđen na 20 godina zatvora, trenutno je na liječenju u Srbiji.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO