Marinović o reakcijama na nerede u Crnoj Gori

Premijer Crne Gore, Dušan Marković, u obraćanju javnosti kazao je da je ta zemlja izložena brutalnom napadu koji može imati nesagledive posljedice po zdravlje građana. Marković je reagirao na nerede u nekoliko crnogorskih općina u kojima je policija privela više od 60 građana zbog nasilja i okupljanja suprotno naredbama Ministarstva zdravlja za suzbijanje epidemije korona […]

Premijer Crne Gore, Dušan Marković, u obraćanju javnosti kazao je da je ta zemlja izložena brutalnom napadu koji može imati nesagledive posljedice po zdravlje građana.

Marković je reagirao na nerede u nekoliko crnogorskih općina u kojima je policija privela više od 60 građana zbog nasilja i okupljanja suprotno naredbama Ministarstva zdravlja za suzbijanje epidemije korona virusa. U sukobima sa demonstrantima u Nikšiću i Pljevljima policija je koristila suzavac, a povrijeđeno je 26 policajaca.

Nakon incidenata i nereda uslijedile su brojne reakcije, među ostalim i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je zamolio vlasti da oslobode pritvorene svećenike i kazao da ako neko treba odgovarati i biti uhapšen – onda je to on.

Više o događanjima u Crnoj Gori Milica Marinović.