Hočko: Minoran je broj ljekara i zdravstvenih radnika koji su otišli na bolovanje

U jeku borbe protiv pandemije, više od 550 zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo otvorilo je bolovanje. Najviše na Kliničkom centru, čija direktorica Sebija Izetbegović tvrdi da je najveći broj bolovanja neopravdan, te da Zavod zdravstvenog osiguranja kontroliše prijavljene slučajeve. „Nije tačno da je 101 doktor iz Doma zdravlja na bolovanju. Trudnice, porodilje i bolovanja koja […]

U jeku borbe protiv pandemije, više od 550 zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo otvorilo je bolovanje. Najviše na Kliničkom centru, čija direktorica Sebija Izetbegović tvrdi da je najveći broj bolovanja neopravdan, te da Zavod zdravstvenog osiguranja kontroliše prijavljene slučajeve.

„Nije tačno da je 101 doktor iz Doma zdravlja na bolovanju. Trudnice, porodilje i bolovanja koja dugo traju ne mogu se uzeti u ovoj situaciji. Minoran je broj onih koji su ovoga trenutka otišli na bolovanje“, kazao je Izet Hočko, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo, te dodao da će nakon ove krize mnogi ljekari i zdravstveni radnici otići iz zdravstvenog sistema.