Neodgovornost dijela ljekara KBC Rebro ugrozila medicinsko osoblje

Hrvatska vlada donijela je niz mjera za borbu protiv korona virusa. Većina se odnosi na privredu, posebno na turizam, koji će najviše osjetiti krizu izazvanu virusom. Postrožit će se mjere kretanja stanovništva, zatvorit će se brojne prodavnice, kina, tržni centri, teretane. Neće biti zaplijena ni deložacija. U Hrvatskoj 69 osoba je zaraženo. No, od tog […]

Hrvatska vlada donijela je niz mjera za borbu protiv korona virusa. Većina se odnosi na privredu, posebno na turizam, koji će najviše osjetiti krizu izazvanu virusom.

Postrožit će se mjere kretanja stanovništva, zatvorit će se brojne prodavnice, kina, tržni centri, teretane. Neće biti zaplijena ni deložacija.

U Hrvatskoj 69 osoba je zaraženo. No, od tog broja pet osobe je ozdravilo. U samo-izolaciji je više od 10.000 ljudi, kontrola će se i dodatno pojačati, objavio je Nacionalni štab za borbu protiv korona virusa. Za sada su prekršajno prijavljene 93 osobe. Hrvatski ministar zdravlja kaže da se preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, da treba povećati broj testiranja, u potpunosti poštuje. Do sada je provedeno više od hiljadu testiranja.

Više detalja donosi novinar Al Jazeere Josip Šarić.