Tegeltija: Odazvaću se na sastanak u Istočnom Sarajevu

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, pozvao je na sastanak, koji će biti održan u četvrtak u Istočnom Sarajevu, sve nosioce dužnosti u institucijama BiH, koji dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska, kako bi ih upoznao s nedavno usvojenim odlukama entitetskog parlamenta. Dosta reakcija u javnosti izazvala je izjava predsjednika Visokog sudskog […]

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, pozvao je na sastanak, koji će biti održan u četvrtak u Istočnom Sarajevu, sve nosioce dužnosti u institucijama BiH, koji dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska, kako bi ih upoznao s nedavno usvojenim odlukama entitetskog parlamenta.

Dosta reakcija u javnosti izazvala je izjava predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije koji je rekao da je predstavnik Republike Srpske u VSTV-u, da ima obaveze prema tome entitetu, on i svi članovi iz Republike Srpske, te da ne može ignorisati stavove tog entiteta.

Tim povodom ali i zbog drugih tema gost Vijesti Al Jazeere u Banjoj Luci je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija.