Blagojević: Jadna je Republika Srpska ako se njen kadar svodi na ovakvo ponašanje

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine treba poduzeti konkretne korake za otklanjanje problema u pravosuđu, koji su konstatirani u posljednjem izvještaju OSCE-a, jedan je od zaključaka privremene parlamentarne istražne komisije. Bavili su se i najnovijom aferom predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije o navodnom pogodovanju prilikom imenovanja na pravosudne funkcije. “Pustite Milorade Dodik tu […]

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine treba poduzeti konkretne korake za otklanjanje problema u pravosuđu, koji su konstatirani u posljednjem izvještaju OSCE-a, jedan je od zaključaka privremene parlamentarne istražne komisije. Bavili su se i najnovijom aferom predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije o navodnom pogodovanju prilikom imenovanja na pravosudne funkcije.

“Pustite Milorade Dodik tu priču o srpskom kadru. Jadna je Republika Srpska ako se njen kadar svodi na ovakvo ponašanje koje sramoti i Srbe i Republiku Srpsku i to ukazuje na propast Republike Srpske”, kaže sudac Okružnog suda u Banjoj Luci i profesor ustavnog prava Milan Blagojević.