Puljić: Trumpovo ponašanje je recept za ustavnu krizu

“Većina republikanaca odbijaju čestitati novoizabranom predsjedniku. Biden je mnogo više čestitki dobio iz inozemstva, što govori da Trump još uvijek ima velikog utjecaja na stranku”, kaže Ivica Puljić.

Povezane

Novoizabranog predsjednika SAD-a Joea Bidena čekaju izazovi bez presedana: od borbe protiv korona virusa, preko najdublje globalne recesije proteklih desetljeća, do klimatskih promjena.  Koliko novoizabrani predsjednik u ovom trenutku može utjecati na navedene prioritete i izazove koji ga čekaju pitali smo Jelenu Glušac koja se javila iz Washingtona.  

Novoizabranog predsjednika SAD-a Joea Bidena čekaju izazovi bez presedana: od borbe protiv korona virusa, preko najdublje globalne recesije proteklih desetljeća, do klimatskih promjena. Ali ako Senat ostane pod kontrolom republikanaca, pitanje je koliko će biti u mogućnosti ispuniti dana obećanja.    

Kako će izgledati SAD nakon odlaska Donalda Trumpa? Ko su ljudi koji su glasali za Trumpa i šta možemo očekivati od njega u budućnosti? Do kakvih bi promjena prema Zapadnom Balkanu moglo doći s novim predsjednikom Bidenom?O ovim temama smo razgovarali sa Danielom Serwerom, profesorom na Univerzitetu Johns Hopkins.

Više iz rubrike reporteri
POPULARNO