Vjernici odaju počast patrijarhu Irineju

Vjernici odaju počast preminulom srpskom patrijarhu Irineju.

Povezane

Preminuo je poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej. Devedesetogodišnji patrijarh bio je zaražen korona virusom, a u bolnicu je smješten prije dvije sedmice, neposredno nakon što je u Podgorici prisustvovao sahrani mitropolita CP Amfilohija. U Srbiji je proglašena trodnevna žalost. Više detalja iz Beograda donosi novinarka Al Jazeere Natalija Lučić.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej preminuo je zbog posljedica zaraze korona virusom. Devedestogodišnji Irinej primljen je 4. novembra u vojnu COVID-bolnicu “Karaburma” u Beogradu nakon što je tokom redovnog testiranja potvrđeno da je pozitivan na virus. Obolio je neposredno nakon što je u Podgorici prisustvovao sahrani mitropolita CP Amfilohija koji je također preminuo od posljedica […]

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sahranjen je u Podgorici. Vjerskom obredu koji je prethodio sahrani, prisustvovalo je više hiljada vjernika, od kojih se većina nije pridržavala epidemioloških propisa. Vjersku službu služio je patrijarh srpski Irinej. Mitropolit Amfilohije preminuo je u petak u Kliničkom centru Crne Gore, gdje se liječio od korona virusa. Iz Podgorice izvještava Milica Marinović.

Više iz rubrike reporteri
POPULARNO