Smiljanić o obilježavanju neustavnog dana RS-a u Banjoj Luci

Obilježavanje 9. januara, neustavnog dana RS-a, počelo je liturgijom, koju je služio patrijarh SPC-a Irinej, a zatim su dodijeljeni ordeni, između ostalih i ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu. U centru Banje Luke, kao i prethodnih godina, organizovan je defile, uglavnom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova sa naoružanjem i opremom. Entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač saopštio […]

Obilježavanje 9. januara, neustavnog dana RS-a, počelo je liturgijom, koju je služio patrijarh SPC-a Irinej, a zatim su dodijeljeni ordeni, između ostalih i ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu.

U centru Banje Luke, kao i prethodnih godina, organizovan je defile, uglavnom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova sa naoružanjem i opremom. Entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač saopštio je da defile ima 2.400 učesnika.

Dan RS-a se obilježava, uprkos odlukama Ustavnog suda BiH, kojima je osporen datum obilježavanja 9. januar. U obrazloženju odluke iz marta prošle godine, sudije su navele da bi datum obilježavanja dana RS-a trebalo da bude određen tako da ne vrijeđa osjećaje drugih naroda, koji žive u tom entitetu.

Ljiljana Smiljanić je u Banjoj Luci.