Jahić: Imamo političke bolnice i domove zdravlja

U Federaciji Bosne i Hercegovine opozicija je okrivila predsjedavajućeg Zastupničkog doma entitetskog parlamenta da opstruira raspravu o stanju na Kliničkom centru u Sarajevu.

U Federaciji Bosne i Hercegovine opozicija je okrivila predsjedavajućeg Zastupničkog doma entitetskog parlamenta da opstruira raspravu o stanju na Kliničkom centru u Sarajevu kako bi prikrio loše poslovanje direktorice, koja je iz vladajuće SDA. Predsjedavajući doma i direktorica Kliničkog centra odbacuju navode. Dok u Parlamentu traju međusobne optužbe, brojni problemi u zdravstvu čekaju na rješavanje, upozoravaju iz tog sektora.

Naš gost u Sarajevu bio je Elmir Jahić, direktor Centra za srce BH Tuzla i interventni kardiolog.


Povezane

U Federaciji Bosne i Hercegovine opozicija je okrivila predsjedavajućeg Zastupničkog doma entitetskog parlamenta da opstruira raspravu o stanju na Kliničkom centru u Sarajevu, kako bi prikrio loše poslovanje direktorice koja dolazi iz vladajuće SDA. Predsjedavajući doma kao i direktorica Kliničkog centra odbacuju navode. Dok u Parlamentu traju međusobne optužbe, brojni problemi u zdravstvu čekaju na […]

Published On 28 Jan 2020

U posljednje dvije godine blizu 300 ljekara specijalista napustilo je BiH. Zbog spora između menadžmenta Kliničkog centra u Sarajevu i Ljekarske komore BiH situacija se  pogoršala i u Sarajevskom kantonu. Uprava i vlasti, nemaju plan, kako zadržati ljekare.

Published On 08 Oct 2016

O korupciji u zdravstvu mnogo se govori, no vrlo malo rješava. Zbog stvaranja lošeg imidža oko zdravstva, otkrivanje nezakonitih djela poželjno je i u zdravstvenim institucijama. Univerzitetski klinički centar u Sarajevu pokreće vlastiti antikorupcijski program, a prijave nedjela bile bi sve do mogućeg pokretanja slučaja anonimne. Priču donosi novinar Al Jazeere Ivan Pavković.

Published On 18 Apr 2014
Više iz rubrike gosti
POPULARNO