Da li je Bin Salman hakovao telefon Jeffa Bezosa?

Odnosi između najbogatijeg čovjeka na svijetu i Rijada zahladnili su nakon ubistva Jamala Khashoggija.

Povezane

Dvojica bivših radnika kompanije Twitter u SAD-u, su optuženi za špijuniranje za Saudijsku Arabiju. Optuženi su da su pristupili ličnim podacima više od 6000 korisnika Twittera. Marc Owen Jones, docent na Univerzitetu Hamad Bin Khalifa i stručnjak za socijalne i tehnologije na Bliskom istoku, tvrdi da u Twitteru postoji krtica koja radi za Saudijsku Arabiju.

Saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman još je jednom javno odbacio tvrdnje da je naručio ubistvo novinara Jamala Khashoggija. Iako priznaje odgovornost, princ poriče ličnnu umiješanost u ubistvo koje se dogodilo prije gotovo godinu dana u saudijskom konzulatu u Turskoj.  

Trumpov kandidat za novog ambasadora u Saudijskoj Arabiji predstavio se američkom Kongresu, čija ga potvrda dijeli od imenovanja na tu poziciju. Penzionisani general John Abizaid je odgovarao na teška pitanja u vezi s američko-saudijskim odnosima. Službeni Rijad na meti je kritika cijelog svijeta zbog ubistva novinara Jamala Khashoggija i umiješanosti u rat u Jemenu.     

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO