Bez dogovora oko rada poslije 65. godine u Hrvatskoj

Nakon što je hrvatska vlada prošle sedmice iznenada prihvatila sve zahtjeve sindikalne inicijative “67 je previše”, danas je napravljen i prvi korak u proceduri izmjene zakona. Inicijativa je prethodno prikupila više od 700.000 potpisa kako bi obavezni rad nakon 65. godine bio spriječen.    Održan je zajednički sastanak predstavnika Vlade, poslodavaca i sindikata, ali bez ikakvih […]

Nakon što je hrvatska vlada prošle sedmice iznenada prihvatila sve zahtjeve sindikalne inicijative “67 je previše”, danas je napravljen i prvi korak u proceduri izmjene zakona. Inicijativa je prethodno prikupila više od 700.000 potpisa kako bi obavezni rad nakon 65. godine bio spriječen.   

Održan je zajednički sastanak predstavnika Vlade, poslodavaca i sindikata, ali bez ikakvih konkretnih dogovora. Ministar rada kaže kako se mora promjeniti šest zakona i sve izmjene će stupiti na snagu prvim danom nove godine. Sindikati do tada neće sudjelovati na sastancima, a poslodavci nisu zadovoljni najavljenim izmjenama i kažu kako će ugroziti razvoj ekonomije. 

Predstavnici sindikata kažu kako poslodavci odavno ne pokazuju spremnost na kompromis i ne vjeruju da će tu doći do promjene. 

Više informacija iz Zagreba donosi Josip Šarić.