Kostić: Univerzitet osudio upad aktivista SNS-a u Rektorat

Rektorica Univerziteta u Beogradu osudila je postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili autonomiju Univerziteta upadom u tu instituciju. Rektorica je u pisanom saopštenju navela da je pregledom video snimaka sa nadzornih kamera ustanovljeno da su u zgradu rektorata ušli aktivisti srpske napredne stranke. Najavila i nastavak razgovora sa studentima. Trideset studenata iz Udruženja “1 […]

Rektorica Univerziteta u Beogradu osudila je postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili autonomiju Univerziteta upadom u tu instituciju.

Rektorica je u pisanom saopštenju navela da je pregledom video snimaka sa nadzornih kamera ustanovljeno da su u zgradu rektorata ušli aktivisti srpske napredne stranke. Najavila i nastavak razgovora sa studentima. Trideset studenata iz Udruženja “1 od 5 miliona” deseti dan drže u blokadi ovu zgradu. Njihov glavni zahtjev je da rektorica Beogradskog univerziteta Ivanka Popović na javnom servisu pozove premijerku Anu Brnabić da smijeni ministra finasija Sinišu Malog dok se ne utvrdi je li njegov doktorat plagijat.

Iz Beograda izvještava Đorđe Kostić.