Ista osoba ponovo prijetila imamu iz Bosanskog Novog

Imam iz Bosanskog Novog Emir Nuhić sinoć je ponovno primio prijetnje putem Facebooka. Nuhiću je prijetio Danijel Rajković, koji mu je prijetnje uputio i u martu ove godine. Iz Policijske uprave Prijedor kažu da su primili prijavu, te da su pokrenute policijske radnje. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, smatra da za povratnike svaka […]

Imam iz Bosanskog Novog Emir Nuhić sinoć je ponovno primio prijetnje putem Facebooka.

Nuhiću je prijetio Danijel Rajković, koji mu je prijetnje uputio i u martu ove godine. Iz Policijske uprave Prijedor kažu da su primili prijavu, te da su pokrenute policijske radnje.

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, smatra da za povratnike svaka prijetnja predstavlja direktnu opasnost, imajući u vidu da su u tom entitetu počinjeni teški zločini i genocid.

“Ponavljanje prijetnji i uvreda efendiji Nuhiću od iste osobe pokazuje da MUP Republike Srpske, a i nadležno tužiteljstvo nisu ozbiljno shvatili ranije upućene prijetnje i nisu poduzeli adekvatne mjere.

Očito je da se i dalje napadi i prijetnje Bošnjacima u ovom entitetu smatraju kao aktivnosti poremećenih osoba, te se ne procesuiraju sa potpunom ozbiljnošću i punim profesionalizmom”, naveo je Salkić.