Glušac o komemorativnom skupu za žrtve srebreničkog genocida u Beogradu

Komemorativni skup “Sjećamo se žrtava genocida u Srebrenici”, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, održan je u Beogradu. Paljenjem svijeća u parku kod Predsjedništva Srbije okupljeni građani i predstavnici civilnog društva na ovaj način željeli su da iskažu poštovanje žrvama. Kako ističu iz Inicijative mladih za ljudska prava, bez rasvijetljene ratne prošlosti, nema svijetle […]

Komemorativni skup “Sjećamo se žrtava genocida u Srebrenici”, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, održan je u Beogradu.

Paljenjem svijeća u parku kod Predsjedništva Srbije okupljeni građani i predstavnici civilnog društva na ovaj način željeli su da iskažu poštovanje žrvama. Kako ističu iz Inicijative mladih za ljudska prava, bez rasvijetljene ratne prošlosti, nema svijetle budućnosti za građane Srbije.

Ističu da poštovanje žrtava genocida u Srebrenici od predstavnika vlasti mora da bude osnov ne samo deklarativne nego i proaktivne politike mira i stabilnosti države Srbije. Kao i prethodnih godina na ovaj dan, traže da vlasti u Srbiji priznaju genocid i 11. juli proglase Danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

U Beogradu je Jelena Glušac.