Marinović: Demonstranti u Podgorici tvrde da je država zarobljena od režima

U Podgorici se održava prva protestna šetnja nakon što su prošle sedmice organizatori okupljanja i 39 zastupnika opozicije potpisali takozvani “Sporazum za budućnost”. I dalje traže ostavke aktuelne vlasti u Crnoj Gori, Agencije za sprečavanje korupcije, tužiteljstva i javnog servisa. Prema sporazumu, traže i formiranje vlade građanskog jedinstva u ograničenom mandatu, koja bi, kako stoji […]

U Podgorici se održava prva protestna šetnja nakon što su prošle sedmice organizatori okupljanja i 39 zastupnika opozicije potpisali takozvani “Sporazum za budućnost”.

I dalje traže ostavke aktuelne vlasti u Crnoj Gori, Agencije za sprečavanje korupcije, tužiteljstva i javnog servisa. Prema sporazumu, traže i formiranje vlade građanskog jedinstva u ograničenom mandatu, koja bi, kako stoji u dokumentu, osigurala uvjete za održavanje poštenih i slobodnih izbora. Građanski protesti u organizaciji pokreta “97.000 – odupri se” povodom korupcijske afere “Koverta” organiziraju se subotom već više od dva mjeseca. Više detalja donosi novinarka Al Jazeere Milica Marinović.