Subotić: Vučić u Berlinu ne želi razgovarati sa Thacijem

Predsjednici i premijeri zemalja zapadnog Balkana razgovarat će u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Iako je najavljeno da će se razgovarati o evropskoj perspektivi Balkana, pažnja će biti usmjerena na izaslanstva Beograda i Prištine i pokušaj dužnosnika Evropske unije da ožive dijalog Srbije i Kosova koji je prekinut prošle […]

Predsjednici i premijeri zemalja zapadnog Balkana razgovarat će u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Iako je najavljeno da će se razgovarati o evropskoj perspektivi Balkana, pažnja će biti usmjerena na izaslanstva Beograda i Prištine i pokušaj dužnosnika Evropske unije da ožive dijalog Srbije i Kosova koji je prekinut prošle godine. Predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hashim Thaci rekli su ranije da ništa ne očekuju od ovog sastanka, dok su iz Bundestaga upozorili Beograd i Prištinu da će, ako ne pokažu kooperativnost njihova evropska perspektiva biti stavljena ad akta.

U Berlinu je Marko Subotić.