Asani: Zakonom zaštititi pravo novinara na izvještavanje

MUP Kantona Sarajevo je ispitao Husu Ćesira, zvaničnika Stranke demokratske akcije, koji je prošle sedmice napao fotografa portala koji istražuje poslovanje njegove kompanije. Istovremeno je Ćesir podnio kaznenu prijavu zbog neovlaštenog snimanja privatnog prostora i odbacio sve optužbe na račun poslovanja. U međuvremenu su iz Skupštine Kantona Sarajevo najavili istragu o navodnim malverzacijama u dodjeljivanju poslova […]

MUP Kantona Sarajevo je ispitao Husu Ćesira, zvaničnika Stranke demokratske akcije, koji je prošle sedmice napao fotografa portala koji istražuje poslovanje njegove kompanije.
Istovremeno je Ćesir podnio kaznenu prijavu zbog neovlaštenog snimanja privatnog prostora i odbacio sve optužbe na račun poslovanja.
U međuvremenu su iz Skupštine Kantona Sarajevo najavili istragu o navodnim malverzacijama u dodjeljivanju poslova putem javnih nabava.

O posljednjem, ali i sve češćim napadima na novinare u BiH za Al Jazeeru je govorio novinar Centra za istraživačko novinarstvo Mubarek Asani.