Avdić: Cilj Hrvatske je treći entitet i politička destabilizacija BiH

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je optužio sigurnosne službe Hrvatske da su radile na vrbovanju bh. građana.

Povezane

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić je optužio sigurnosne službe Hrvatske da su radile na vrbovanju bh. građana za obavještajnu operaciju u vezi s naoružavanjem pripadnika selefijskog pokreta u BiH. Iz Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske su te navode odbacili kao neistinite i zlonamjerne. Slučaj je uzburkao i političku scenu u obje zemlje.

Published On 14 Mar 2019

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić optužio je sigurnosne službe Hrvatske da su radile na vrbovanju bh. građana za obavještajnu operaciju u vezi s naoružavanjem pojedinih pripadnika selefijskog pokreta u BiH.  Ministar sigurnosti BiH je rekao i da je novinar Radiotelevizije Republike Srpske Mato Đaković bio uključen u namjere hrvatskih obavještajaca te da je zato koristio […]

Published On 14 Mar 2019

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović večeras stiže u službenu posjetu BiH. Odnosi na relaciji Sarajevo – Zagreb dodatno su narušeni nakon osuđujuće presude takozvanoj hercegovačkoj šestorki. Tom presudom je potvrđeno da je u zločinima na području BiH, učestvovao i tadašnji vojni i politički vrh Hrvatske. Pregled odnosa pripremila je Nadina Maličbegović.

Published On 16 Jan 2018
Više iz rubrike gosti
POPULARNO