Pribinja: Mještani Tetova krive ArcelorMittal za poplave

Nakon poplava koje su u nedjelju pogodile veliki dio Bosne i Hercegovine rijeke se polako vraćaju u korita, ostavljajući u kućama i na saobraćajnicama velike količine smeća i mulja.  Najteža situacija i dalje je u općini Busovača u srednjoj Bosni. Iako se voda povukla, građani pokušavaju sanirati štetu i iz kuća izbaciti vodu i mulj. U tom kantonu evakuirano […]

Nakon poplava koje su u nedjelju pogodile veliki dio Bosne i Hercegovine rijeke se polako vraćaju u korita, ostavljajući u kućama i na saobraćajnicama velike količine smeća i mulja. 
Najteža situacija i dalje je u općini Busovača u srednjoj Bosni. Iako se voda povukla, građani pokušavaju sanirati štetu i iz kuća izbaciti vodu i mulj. U tom kantonu evakuirano je i 12 porodica zbog pojave klizišta i plavljenja objekata u općinama Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje. Na području Zenice uništen je veliki broj lokalnih puteva. Najteža je situacija u Tetovu, gdje je veći broj kuća poplavljen nakon začepljenja lokalnog kolektora. 20-ak kuća poplavljeno je i u općini Jezero u blizini Jajca. U poplavljenim područjima procjenjuje se šteta i izbacuje voda i mulj iz kuća. 

U Tetovu kod Zenice je Arduana Pribinja.