Mektić: Nema govora o pronevjeri, sprega politike i tužilaštva

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog zloupotrebe položaja i korupcije. Optužnica je podignuta i protiv Igora Golijanina, bivšeg šefa Kabineta ministra u Ministarstvu sigurnosti, Samira Agića, pomoćnika ministra sigurnosti te Edina Garaplije, vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija – INZA Sarajevo. Prema optužnici, počinili su krivično […]

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog zloupotrebe položaja i korupcije.

Optužnica je podignuta i protiv Igora Golijanina, bivšeg šefa Kabineta ministra u Ministarstvu sigurnosti, Samira Agića, pomoćnika ministra sigurnosti te Edina Garaplije, vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija – INZA Sarajevo. Prema optužnici, počinili su krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, i zloupotrijebili položaj i ovlaštenja prilikom realizovanja međudržavnog Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, a koji je finansirala delegacija Evropske unije u BiH.

Bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić negira sve navode iz optužnice.