Grabar-Kitarović: Ne trebaju mi veće ovlasti, vaše povjerenje mi je najveća ovlast

Kolinda Grabar-Kitarović, zahvalila je biračima na izlasku na izbore. “Birači, hvala što ste pokazali koliko je bitno da se hrvatski predsjednik, odnosno predsjednica biraju iz naroda, od naroda i izravnim izborima – hvala na tome. Čestitam svima, neću reći protukandidatima, nego sukandidatima na postignutim rezultatima, a posebno onima koji su mi omogućili ulazak u drugi […]

Kolinda Grabar-Kitarović, zahvalila je biračima na izlasku na izbore. “Birači, hvala što ste pokazali koliko je bitno da se hrvatski predsjednik, odnosno predsjednica biraju iz naroda, od naroda i izravnim izborima – hvala na tome. Čestitam svima, neću reći protukandidatima, nego sukandidatima na postignutim rezultatima, a posebno onima koji su mi omogućili ulazak u drugi krug, na putu do konačne pobjede. Ovo je bila bitka, kako bi neki rekli, 10 na jednoga, jer sam imala sukandidata sličnog političkog spektra. U drugom krugu se moramo okupiti. Idemo po pobjedu”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Ovo su izbori na kojima se bira osoba koja će biti sa narodom u narednih pet godina i slušati šta ljudi imaju reći, a ne oni koji su se vozili u skupim automoblima i sjedili u foteljama. Biramo osobu koja će nastaviti biti ona koja proizlazi iz naroda, radi za narod i bori se za narod. I kada ponovno dobijem vaše povjerenje, ponovno ću se u ime Hrvatske boriti za mjesto u prvom redu za Hrvatsku. Ne za sebe, nego za Hrvatsku. U međunarodnoj zajednici ću se boriti za naše interese, ali ne šutjeti sjedjeti u zapećku. Meni ne trebaju veće ovlasti, vaše povjerenje mi je najveća ovlast. Vi ste u središtu moje politike”, rekla je Grabar-Kitarović. Obratila se i “onima što su dali glas nekom od sukandidata”, zaključivši: “Znam da su na taj način željeli izraziti nezadovoljstvo glasanjem za protukandidata. Vaša mi je poruka sasvim jasna”.