Sve teže stanje u kampu na Vučjaku

Iz Vlade Unsko-sanskog kantona najavljuju da od petka neće dozvoljavati smještaj novih osoba u migrantske centre u Bihaću i Velikoj Kladuši.

Iz Vlade Unsko-sanskog kantona najavljuju da od petka neće dozvoljavati smještaj novih osoba u migrantske centre u Bihaću i Velikoj Kladuši, kojima tada istječu ugovori za smještaj. Planiraju sve izbjeglice i migrante usmjeravati u kamp Vučjak, koji je ranije ocijenjen kao neadekvatan, a pozivaju državne i evropske institucije da im pomognu u rješavanju migrantske krize.


Povezane

U Unsko-sanskom kantonu policija je registrovala dolazak novih 150 migranata i izbjeglica.  U Bihać su došli vozom i autobusima uglavnom iz Sarajeva. Policija najavljuje da će ih tokom dana prebaciti u kamp Vučjak, koji su međunarodne organizacije ocijenile neadekvatnim. Lokalne vlasti su prije tri dana pozvale državne institucije da migrante i izbjeglice iz kampa Vučjak […]

Published On 23 Oct 2019

U migrantskom kampu Vučjak kod Bihaća osigurano je vodnosnadbijevanje nakon što je Grad Bihać jučer prekinuo njegovo finansiranje. Međutim, uslovi u kampu su i dalje katastrofalni. Kantonalne vlasti čekaju reakciju državnih institucija nakon što su ih juče pozvale da hitno prebace ljude s Vučjaka u prihvatne centre kod Sarajeva i Mostara. 

Published On 22 Oct 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO