Šabić o hapšenju uzbunjivača inicijala A.O. u Srbiji

U Srbiji, opoziciona Stranka slobode i pravde traži hitno puštanje na slobodu osobe koja je otkrila navodnu umiješanost oca ministra policije Nebojše Stefanovića u aferu vezanu za trgovinu oružjem.  Uzbunjivača koji je te podatke dostavio novinarima tužilaštvo sumnjiči za odavanje službene tajne. Sedmičnik NIN ranije je objavio da je IT stručnjaku fabrike Krušik, koja proizvodi […]

U Srbiji, opoziciona Stranka slobode i pravde traži hitno puštanje na slobodu osobe koja je otkrila navodnu umiješanost oca ministra policije Nebojše Stefanovića u aferu vezanu za trgovinu oružjem. 

Uzbunjivača koji je te podatke dostavio novinarima tužilaštvo sumnjiči za odavanje službene tajne. Sedmičnik NIN ranije je objavio da je IT stručnjaku fabrike Krušik, koja proizvodi naoružanje, određen pritvor od 30 dana jer je novinarima dostavio povjerjive podatke. NIN se u tekstu pozvao na međunarodni portal “Arms Watch”, koji oca ministra policije dovodi u vezu sa sumnjivom trgovinom naoružanjem.  

Gost Vijesti Al Jazeere u Beogradu bio je advokat Rodoljub Šabić, nekadašnji povjerenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije.