Smiljanić: Stanivuković tokom dana daje izjavu policiji

Banjalučka policija i dalje traga za Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čija porodica mjesecima protestima traži potpunu istragu o tome. Tokom sinoćnjeg okupljanja u Banjoj Luci ispred Sabornog hrama priveden je zastupnik opozicijskog PDP-a Draško Stanivuković. Određen mu je 24-satni pritvor. Profil Davora Dragičevića na društvenoj mreži Facebook je deaktiviran. Članovi grupe “Pravda […]

Banjalučka policija i dalje traga za Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čija porodica mjesecima protestima traži potpunu istragu o tome.

Tokom sinoćnjeg okupljanja u Banjoj Luci ispred Sabornog hrama priveden je zastupnik opozicijskog PDP-a Draško Stanivuković. Određen mu je 24-satni pritvor. Profil Davora Dragičevića na društvenoj mreži Facebook je deaktiviran. Članovi grupe “Pravda za Davida” saopćili su da su oni isključili profil, jer su dobili informacije o mogućim njegovim zloupotrebama na toj društvenoj mreži i dezinformacijama vezanim uz slučaj “Dragičević”. Policija je ranije zabranila skupove na Trgu Krajine u Banjoj Luci, ali porodica i prijatelji nastavljaju se okupljati kod Hrama u središtu grada. Više detalja donosi novinarka Al Jazeere Ljiljana Smiljanić.