Press konferencija Vučića i Putina u Beogradu

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je u cjelodnevni službeni posjet Beogradu, gdje mu je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Prije zvanične konferencije za novinare dva predsjednika, Putin je Vučića odlikovao Ordenom Aleksandra Nevskog. Na konferenciji za medije, Putin je naveo kako je u stalnom kontaktu sa liderom Srbije, te kako su vođeni partnerski i konstruktivni razgovori u kojima […]

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je u cjelodnevni službeni posjet Beogradu, gdje mu je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Prije zvanične konferencije za novinare dva predsjednika, Putin je Vučića odlikovao Ordenom Aleksandra Nevskog.

Na konferenciji za medije, Putin je naveo kako je u stalnom kontaktu sa liderom Srbije, te kako su vođeni partnerski i konstruktivni razgovori u kojima su razmijenili mišljenja o raznim pitanjima

“Kosovske vlasti poduzele nekoliko provokativnih poteza. Rusija u potpunosti dijeli zabrinutost Srbije, potezi kosovskih lidera mogu dovesti do napetosti na Balkanu”, rekao je ruski lider.

Vučić je na konferenciji rekao kako su on i gost iz Rusije dugo razgovarali “o svim poslovima pred nama”.

Naveo je kako su razgovarali o infrastrukturnom zajedničkom djelovanju, posebno na željeznicama. Vučić je istakao kako je posebno ponosan da je Srbija disciplinovana zemlja, “sve svoje obaveze plaćamo, kod nas nema više dugova i problema”.