Radnici odlaze iz BiH, poslodavci žele stranu radnu snagu

Zbog manjka radnika koji ostaju u zemlji, poslodavci u BiH razmatraju dovođenje radne snage iz Afrike i Azije.

Povezane

Većina otpada koji se prikupi u Bosni i Hercegovini i dalje završava na odlagalištima. Recikliranje se razvija, ali vrlo sporo. Uz to problem je i što se četvrtina ukupnog otpada baca u prirodu. Zbog slabog upravljanja otpadom, osim što se ugrožava okoliš, propuštaju se i prilike za zaradu na njegovoj preradi. Priča Ivana Pavkovića.

Bosna i Hercegovina je, kao prva zemlja u regiji, počela s označavanjem proizvoda oznakom “proizvedeno BEZ GMO-a”. Oznaka garantuje da nisu korišteni sastojci genetski modificiranih organizama ni u jednom procesu proizvodnje, niti u hrani za životinje ako je proizvod životinjskog porijekla. Rezultat je to višegodišnje suradnje Agencije za sigurnost hrane BiH i 14 evropskih ministarstava […]

Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine krši se u svim fazama procesa i krše ga sve institucije od opština do Predsjedništva BiH, pokazuje izvještaj monitoringa javnih nabavki nevladinih organizacija, koji je u tri godine obuhvatio više od 9.100 postupaka javnih nabavki ukupne vrijednosti od oko milijardu i 650 miliona eura. 

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO