Politika HDZ-a posljednjih mjeseci sve bliža politici SNSD-a

Predstavnički dom Parlamenta BiH odbio je da na dnevni red uvrsti zahtjev Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Demokratskog narodnog saveza za smjenu ministra sigurnosti Dragana Mektića. Njegovu smjenu tražili su zbog, kako navode, migrantske krize koja postaje sve veća prijetnja sigurnosti. Nakon što je njihov zahtjev odbijen, parlamentarci iz redova SNSD-a i DNS-a su napustili sjednicu […]

Predstavnički dom Parlamenta BiH odbio je da na dnevni red uvrsti zahtjev Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Demokratskog narodnog saveza za smjenu ministra sigurnosti Dragana Mektića.
Njegovu smjenu tražili su zbog, kako navode, migrantske krize koja postaje sve veća prijetnja sigurnosti. Nakon što je njihov zahtjev odbijen, parlamentarci iz redova SNSD-a i DNS-a su napustili sjednicu i najavili kako više neće učestvovati u radu državnog Parlamenta.
Mektić je prokomentarisao da je zahtjev za njegovu smjenu politikanstvo i poručio da bi očigledno bio najbolji ministar da nije ukazivao na sve negativno u društvu BiH i u radu političara RS-a. 
S druge strane, iz SNSD-a Dragana Mektića optužuju za saradnju sa probosanskim blokom na štetu interesa Republike Srpske. 

Sjednicu Parlamenta BiH pratila je Arduana Pribinja.