Smiljanić o porukama Davora Dragičevića sa Trga Krajine

Istekao je rok koji je Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg Davida Dragičevića, dao institucijama bh. entiteta Republika Srpska da uhapse sve odgovorne za Davidovu smrt. Dragičević je proveo posljednjih pet dana na banjalučkom Trgu Krajine ili, kako ga zove, Davidovom trgu. Svakodnevni protesti Dragičevića i grupe “Pravda za Davida” na tom mjestu traju već 184 dana. Poručuju da […]

Istekao je rok koji je Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg Davida Dragičevića, dao institucijama bh. entiteta Republika Srpska da uhapse sve odgovorne za Davidovu smrt.
Dragičević je proveo posljednjih pet dana na banjalučkom Trgu Krajine ili, kako ga zove, Davidovom trgu. Svakodnevni protesti Dragičevića i grupe “Pravda za Davida” na tom mjestu traju već 184 dana. Poručuju da će ostati mirni i dostojanstveni i dalje. David Dragičević nestao je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je nakon šest dana potrage.
Porodica od početka tvrdi da je ubijen, dok je policija tada saopštila kako je najvjerojatnije riječ o utapanju.
Dva policijska službenika optužena su zbog uništavanja dokaza u tom predmetu, a jednomjesečni pritvor određen je još jednoj osobi zbog pomaganja u prikrivanju dokaza.

Iz Banjaluke izvještava Ljiljana Smiljanić.