Kazazović za AJB: Zakonski nemoguće udovoljiti zahtjevima dijela roditelja

U Sarajevu su roditelji djece s poteškoćama u razvoju, koji se ne slažu s pokušajem nevladine organizacije EDUS da uđe u obrazovni sistem, iznijeli svoje stavove kantonalnom premijeru i ministru obrazovanja. Istaknuli su kako EDUS-ov program ne odgovara svakom djetetu s poteškoćama u razvoju, te kako ne žele da ostanu bez mogućnosti izbora na koji […]

U Sarajevu su roditelji djece s poteškoćama u razvoju, koji se ne slažu s pokušajem nevladine organizacije EDUS da uđe u obrazovni sistem, iznijeli svoje stavove kantonalnom premijeru i ministru obrazovanja.
Istaknuli su kako EDUS-ov program ne odgovara svakom djetetu s poteškoćama u razvoju, te kako ne žele da ostanu bez mogućnosti izbora na koji će se način njihova djeca obrazovati.
Kantonalni ministar obrazovanja Elvir Kazazović rekao je kako ne postoji zakonska osnova da nevladine organizacije budu dio obrazovnog sistema. Sastanku nisu prisustvovali predstavnici EDUS-a koji su se s premijerom i grupom roditelja koja ih podržava, sastali u ponedjeljak.
Predstavnici roditelja koji su protiv EDUS-a, kažu da je njihovim programom obuhvaćeno tek nešto više od deset posto djece s poteškoćama u razvoju. 

U sarajevskom studiju bio je ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Elvir Kazazović.