Puljić o američkim sankcijama Špiriću

Sjedinjene Američke Države su uvele sankcije Nikoli Špiriću, zastupniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika u Parlamentu BiH. Špiriću i članovima njegove porodice State Department je zabranio ulazak u SAD. Kako se navodi, ovakva odluka donesena je na temelju vjerodostojnih informacija o Špirićevom sudjelovanju u korupcijskim procesima u javnom sektoru. Špirića je odluka američke vlade iznenadila, […]

Sjedinjene Američke Države su uvele sankcije Nikoli Špiriću, zastupniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika u Parlamentu BiH.

Špiriću i članovima njegove porodice State Department je zabranio ulazak u SAD. Kako se navodi, ovakva odluka donesena je na temelju vjerodostojnih informacija o Špirićevom sudjelovanju u korupcijskim procesima u javnom sektoru. Špirića je odluka američke vlade iznenadila, a nakon nekoliko sati izjavio je da ga to čini ponosnim i za sve je okrivio američku ambasadoricu u BiH Maureen Cormack i opozicijske stranke u entitetu Republika Srpska.

Više detalja iz Washingtona donosi novinar Al Jazeere Ivica Puljić.