Izvještaj o smrti Dragičevića: Oštro suprotstavljanje vladajućih i opozicije

Zastupnici Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska odbacili su izvještaj istražne komisije o smrti Davida Dragičevića. Prethodno je glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir potvrdio opzicionom zastupniku Draganu Čaviću da su proslijedili naređenje o pokretanju istrage o ubistvu Davida Dragičevića. Čavić je to izjavio nakon što je tokom pauze u zasjedanju otišao u Okružno tužilaštvo. […]

Zastupnici Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska odbacili su izvještaj istražne komisije o smrti Davida Dragičevića.

Prethodno je glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir potvrdio opzicionom zastupniku Draganu Čaviću da su proslijedili naređenje o pokretanju istrage o ubistvu Davida Dragičevića. Čavić je to izjavio nakon što je tokom pauze u zasjedanju otišao u Okružno tužilaštvo. David Dragičević nestao je 18. marta. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije, na ušću Crkvene u Vrbas. Njegova porodica od početka tvrdi da je ubijen, dok je policija saopštila da se utopio najvjerojatnije nesretnim slučajem.

Rasprava o izvještaju protekla je u oštrom suprotstavljanju stavova zastupnika vladajuće koalicije i opozicije.

Rad Parlamenta u Banjoj Luci prati Ljiljana Smiljanić.