Smiljanić o raspravi u NSRS-u oko izvještaja o smrti Dragičevića

Poslanici vladajuće koalicije u skupštini bh. entiteta Republika Srpska predložili su odbacivanje izvještaja da postoji osnovana sumnja da je 21-godišnji Banjalučanin David Dragičević ubijen. U zaključcima, čiji je predlagač SNSD, između ostalog navodi se da bi prihvatanje izvještaja značilo da su izašli van okvira ustavnih nadležnosti. U nastavku rasprave poslanici DNS-a, koalicionog partnera SNSD-a, rekli […]

Poslanici vladajuće koalicije u skupštini bh. entiteta Republika Srpska predložili su odbacivanje izvještaja da postoji osnovana sumnja da je 21-godišnji Banjalučanin David Dragičević ubijen.
U zaključcima, čiji je predlagač SNSD, između ostalog navodi se da bi prihvatanje izvještaja značilo da su izašli van okvira ustavnih nadležnosti. U nastavku rasprave poslanici DNS-a, koalicionog partnera SNSD-a, rekli su da će ipak tražiti povlačenje svih zaključaka jer je, kako su naveli, na društvenim mrežama objavljeno da je tužilaštvo naredilo provođenje istrage ubistva Davida Dragičevića. Mladić je nestao 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana poslije, na ušću Crkvene u Vrbas. Njegova porodica od početka tvrdi da je ubijen, dok je policija saopštila da se utopio najvjerovatnije nesretnim slučajem.

Ljiljana Smiljanić izvještava iz Banjaluke.