Puljić o novim informacijama o ruskom utjecaju u SAD-u

Bivši dugogodišnji advokat Donalda Trumpa tvrdi da je Trump unaprijed znao za sastanak u junu 2016. godine u “Trumpovom tornju” na kojem su Rusi ponudili informacije štetne za Hillary Clinton u predizbormoj kampanji. Američki mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, prenose i da je advokat Michael Cohen voljan da da tu izjavu specijalnom tužiocu Robertu Muelleru, […]

Bivši dugogodišnji advokat Donalda Trumpa tvrdi da je Trump unaprijed znao za sastanak u junu 2016. godine u “Trumpovom tornju” na kojem su Rusi ponudili informacije štetne za Hillary Clinton u predizbormoj kampanji.

Američki mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, prenose i da je advokat Michael Cohen voljan da da tu izjavu specijalnom tužiocu Robertu Muelleru, koji istražuje da li je bilo dosluha Trumpovog tima i Rusa tokom kampanje prije dvije godine. Kako se tvrdi, najstariji sin Donalda Trumpa, njegov zet i bivši šef predizborne kampanje razgovarali su sa ruskom advokaticom 9. juna 2016. jer im je rekla da može da ponudi osjetljive informacije o Hillary Clinton od ruske vlade.

U Washingtonu je Ivica Puljić.