Maličbegović: Veterani blokirali saobraćaj u centru Sarajeva

Veterani ponovno protestuju u Sarajevu. Nakon blokade ulice pred zgradom Parlamenta FBiH, okupljeni su zaustavili saobraćaj na jednoj od glavnih raskrsnica u centru grada uzrokujući kolaps u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Čekaju da Dom naroda usvoji zakon koji reguliše prava bivših pripadnika Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane, koji nisu obuhvaćeni nijednim od […]

Veterani ponovno protestuju u Sarajevu. Nakon blokade ulice pred zgradom Parlamenta FBiH, okupljeni su zaustavili saobraćaj na jednoj od glavnih raskrsnica u centru grada uzrokujući kolaps u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Čekaju da Dom naroda usvoji zakon koji reguliše prava bivših pripadnika Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane, koji nisu obuhvaćeni nijednim od entitetskih zakona iz te oblasti. Traže novčani dodatak za dane provedene u ratu, prestanak finansiranja brojnih veteranskih udruženja na nivou Federacije BiH kao i objavu jedinstvenog registra. Zakon je prije 15 dana usvojio Zastupnički dom, ali da bi stupio na snagu, mora ga prihvatiti i Dom naroda federalnog Parlamenta. 

Više informacija donosi Nadina Maličbegović.