Sjećanje Jovana Divjaka na 2. maj 1992.

U centru grada pripadnici Teritorijalne odbrane BiH i specijalnih jedinica MUP-a zaustavili su kolonu tadašnje JNA, koja je krenula u zauzimanje Predsjedništva BiH.

Povezane

Na masovnim protestima protiv rata 6. aprila 1992. godine na tadašnjem Vrbanja mostu pale su prve žrtve rata u Sarajevu, Suada Dilberović i Olga Sučić. Dramski umjetnik i jedan od učesnika protesta Josip Pejaković prisjetio se tog dana.

Published On 06 Apr 2014

Daytonski sporazum je otvorio put i kraju višegodišnje opsade Sarajeva. Tim povodom web redakcija Al Jazeere je od ponedjeljka otvorila specijalni projekt, kojim će na adresi sarajevopodopsadom.com predstaviti zbirka materijala koji objašnjavaju opsadu glavnog grada BiH.

Published On 14 Dec 2015

Obilježava se 26 godina od početka četverogodišnje opsade Sarajeva, najduže u historiji modernog ratovanja. Istog dana pale su i prve žrtve – Suada Dilberović i Olga Sučić. Čelnici Grada i nekoliko sarajevskih opština položili su vijence i cvijeće na mostu nazvanom po njima. Ubijene su 5. aprila 1992. godine, tokom mirnih demonstracija na kojima su […]

Published On 05 Apr 2018
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO