Šarić o migrantskoj krizi na graničnom prijelazu Maljevac

Grupa migranata i izbjeglica provela je i treću noć u šatorima na graničnom prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše. Tokom noći, kao i prethodnog dana, nije bilo nikakvih incidenata. Granični prijelaz između BiH i Hrvatske četvrti dan je zatvoren, a migranti i izbjeglice zahtjevaju da im se dozvoli ulazak u Hrvatsku i nastavak puta ka drugim […]

Grupa migranata i izbjeglica provela je i treću noć u šatorima na graničnom prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše. Tokom noći, kao i prethodnog dana, nije bilo nikakvih incidenata.

Granični prijelaz između BiH i Hrvatske četvrti dan je zatvoren, a migranti i izbjeglice zahtjevaju da im se dozvoli ulazak u Hrvatsku i nastavak puta ka drugim zemljama u EU. Granični prijelaz, ali i improvizovano šatorsko naselje obezbjeđuje veliki broj policajaca, a predstavnici Granične policije BiH pregovorima pokušavaju da ubijede migrante i izbjeglice da napuste to područje. Hrvatske vlasti su ponovile da granični prijelaz neće biti otvoren dok se migranti ne udalje.

Sinan Šarić je na graničnom prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše.