Smiljanić o sastanku vlasti povodom migrantske krize

Noć na otvorenome nedaleko graničnog prijelaza Izačić između Bosne i Hercegovine i Hrvatske provelo je stotinjak izbjeglica i migranata. Stigli su pješke iz hotela kod Cazina, gdje su bili smješteni. Propješačili su 20-ak kilometara od granice. U grupi  su većinom porodice s djecom. Dva kilometra od graničnog prijelaza zaustavila ih je policija.   Druga grupa migranata koja […]

Noć na otvorenome nedaleko graničnog prijelaza Izačić između Bosne i Hercegovine i Hrvatske provelo je stotinjak izbjeglica i migranata.

Stigli su pješke iz hotela kod Cazina, gdje su bili smješteni. Propješačili su 20-ak kilometara od granice. U grupi  su većinom porodice s djecom. Dva kilometra od graničnog prijelaza zaustavila ih je policija.  

Druga grupa migranata koja je jutros ponovno krenula iz Velike Kladuše stigla je nedaleko prijelaza Maljevac s Hrvatskom, gdje su također zaustavljeni. Riječ je o grupi od 80-ak osoba. 

U Graničnoj policiji BiH kažu kako čine sve da migrante u Bihaću i Velikoj Kladuši pregovorima zadrže izvan graničnog pojasa, te da asistiraju kantonalnoj policiji kako ne bi došlo do blokada saobraćajnica.

U Bihaću traje sastanak ministra sigurnosti BiH i vlasti Unsko-sanskog kantona. Tamo je Ljiljana Smiljanić.