Khan: Izraelska policija napala demonstrante kod Al-Aqse

Jedan Palestinac je ubijen, a više desetina povrijeđeno tokom masovnih protesta kod kompleksa džamije Al-Aqsa u starom dijelu Jerusalema, na koje su pozvali palestinski politički i vjerski čelnici. Izraelska policija i vojska razbili su demonstracije upotrebom suzavca, gumenih i bojevih metaka. Palestinci se protive mjerama koje su okupacione snage uvele nakon oružanog sukoba prošlog petka. […]

Jedan Palestinac je ubijen, a više desetina povrijeđeno tokom masovnih protesta kod kompleksa džamije Al-Aqsa u starom dijelu Jerusalema, na koje su pozvali palestinski politički i vjerski čelnici.

Izraelska policija i vojska razbili su demonstracije upotrebom suzavca, gumenih i bojevih metaka. Palestinci se protive mjerama koje su okupacione snage uvele nakon oružanog sukoba prošlog petka. Posebno su sporni detektori metala na ulazima u kompleks Al-Akse, čime se krši dogovor koji garantuje da se džamijski kompleks nalazi pod palestinskom upravom. Izrael je svim Palestincima mlađim od 50 godina zabranio ulazak u kompleks džamije Al-Aksa u starom dijelu Jerusalema.