Crnadak: Dodik je pred strancima manji od makovog zrna

Igor Crnadak, potpredsjednik Partije demokratskog progresa, opozicione stranke u entitetu Republika Srpska, očekuje pozitivne poruke za BiH u izvještaju Evropske komisije za zemlje Balkana. Crnadak, koji je i ministar spoljnih poslova BiH rekao je kako je za Upitnik Evropske unije potrebno pokazati da li Mehanizam koordinacije radi. Kaže i da su svi bh. zvaničnici tokom […]

Igor Crnadak, potpredsjednik Partije demokratskog progresa, opozicione stranke u entitetu Republika Srpska, očekuje pozitivne poruke za BiH u izvještaju Evropske komisije za zemlje Balkana.

Crnadak, koji je i ministar spoljnih poslova BiH rekao je kako je za Upitnik Evropske unije potrebno pokazati da li Mehanizam koordinacije radi. Kaže i da su svi bh. zvaničnici tokom jučerašnjih susreta s Federicom Mogherini izrazili želju da se nastavi evropski put BiH. Poziva političare u toj zemlji da se vrate dijalogu i izgradnji povjerenja.

Komentarisao je i izjavu Milorada Dodika, čelnika SNSD-a i predsjednika RS-a nakon jučerašnjeg susreta sa Federicom Mogherini.