Arsovski o mogućnost promjene vlasti u Makedoniji

Čelnik Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev rekao je da će on biti novi premijer Makedonije. Sa albanskom strankom DUI, izjavio je Zaev koji trenutno boravi u Sarajevu, postignut je dogovor o koaliciji, a zemlja bi trebalo da dobije novu vladu u martu. Tvrdi i da će se uslov DUI-ja da albanski bude drugi službeni jezik dalje […]

Čelnik Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev rekao je da će on biti novi premijer Makedonije. Sa albanskom strankom DUI, izjavio je Zaev koji trenutno boravi u Sarajevu, postignut je dogovor o koaliciji, a zemlja bi trebalo da dobije novu vladu u martu. Tvrdi i da će se uslov DUI-ja da albanski bude drugi službeni jezik dalje razrađivati kroz zakonska rješenja, jer to Ustav dozvoljava. Od VMRO-DPMNE-a očekuje da bude konstruktivna opozicija, i ne očekuje znatnije društvene turbulencije u zemlji.   
Dogovor je uslijedio nakon što je centralno predsjedništvo najveće albanske partije, Demokratske unije za integracije, sa SDSM-om usaglasilo prijedlog Zakona o upotrebi albanskog jezika.

Gost Al Jazeere bio je politički analitičar, Petar Arsovski.