Ćurčić o slučaju ‘Mišković’

Pred Apelacionim sudom u Beogradu, počelo je razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je srpski biznismen Miroslav Mišković, vlasnik “Delta holdinga”, u junu prošle godine osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od 65.000 eura. Mišković je osuđen jer je u slučaju vezanom za navodne malverzacije u putarskim preduzećima, pomogao sinu Marku, vlasniku preduzeća “Mera […]

Pred Apelacionim sudom u Beogradu, počelo je razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je srpski biznismen Miroslav Mišković, vlasnik “Delta holdinga”, u junu prošle godine osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od 65.000 eura.
Mišković je osuđen jer je u slučaju vezanom za navodne malverzacije u putarskim preduzećima, pomogao sinu Marku, vlasniku preduzeća “Mera Invest”, da utaji porez od gotovo tri miliona eura.
Istom odlukom je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužbi da je iz putarskih preduzeća, trgovinom akcijama, nezakonito izvlačio novac. Po okončanju javne sjednice koja će trajati osam radnih dana, Apelacioni sud treba da donese odluku da li će prvostepenu presudu potvrditi, preinačiti ili cijeli postupak vratiti na ponovno suđenje. 

O slučaju “Mišković” iz Beograda izvještava Anne Marie Ćurčić.