Kontekst: Solarna energija

Zašto je solarna energija sve popularnija širom svijeta? Koliko su alternativni izvori energije konkurentni energiji dobivenoj iz fosilnih goriva? Kakvi su poticaji država Balkana za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora? O tome razgovaramo u večerašnjem Kontekstu s Vjeranom Piršićem, ekološkim aktivistom s otoka Krka, Dimitrijem Koturom, asistentom na katedri za Elektroenergetske sisteme na Elektrotehničkom fakultetu […]

Zašto je solarna energija sve popularnija širom svijeta? Koliko su alternativni izvori energije konkurentni energiji dobivenoj iz fosilnih goriva? Kakvi su poticaji država Balkana za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora?

O tome razgovaramo u večerašnjem Kontekstu s Vjeranom Piršićem, ekološkim aktivistom s otoka Krka, Dimitrijem Koturom, asistentom na katedri za Elektroenergetske sisteme na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu te Sadikom Fatićem, direktorom i vlasnikom kompanije „Eko energija“ iz Kalesije.

Voditeljica emisije je Irena Kuldija, a priču o prvoj energetski neovisnoj školi u Hrvatskoj u Kaštel Lukšiću kod Splita donosi Boris Gagić.