Erdogan: Ja sam sa svojim narodom i ne idem nikuda

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pojavio se među pristalicama ispred istanbulskog aerodroma, a potom je održao konferenciju za medije na kojoj je rekao: “Ova grupa je pokušala uspostaviti paralelnu državnu strukturu, ovo se dešavalo unutar oružanih snaga i u različitim oblicima. Ove najnovije aktivnosti predstavljaju izdaju i te će osobe morati platiti za sve što […]

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pojavio se među pristalicama ispred istanbulskog aerodroma, a potom je održao konferenciju za medije na kojoj je rekao:

“Ova grupa je pokušala uspostaviti paralelnu državnu strukturu, ovo se dešavalo unutar oružanih snaga i u različitim oblicima. Ove najnovije aktivnosti predstavljaju izdaju i te će osobe morati platiti za sve što su pokušale uraditi. Ovu vladu je izabrano narod i predsjednika je izabrano narod. Oni ne mogu podnijeti da je Erdogan predsjednik i komandant. Mi smo krenuli legitimnom stazo, stazom prava. Došli smo ovdje i ovaj događaj doživljavamo kao veliku blagodat, da se pročiste naše snage. Mi imamo sjednicu Vijeća sigurnosti i to da se desi uoči sastanka. Šta god da oni urade, ovo nije stara Turska, Nova turska se ponaša drugačije i mi ćemo se ponašati u skladu sa time. I ova zgrada aerodroma u Istanbulu je bila predmet terorističkog napada gdje je poginulo mnogo ljudi. Sada imamo drugi napad…”